Tredje riket ringde och ville ha tillbaka sin approach


6:e juni. Sveriges nationaldag. Ystad gjorde sig påmint som en nationalistisk tidskapsel med "parad" och "hyllning till fosterlandet". Ingen tänkte på - eller ens visste - att vi firar nationaldag den 6/6 för att det var den dag då det regnat minst under 1893 års helveckofirande av svenska flaggan.
Några ungdomar hade anordnat en flygbladsutdelning den 5/6 samt en protest på själva nationaldagen, och trots att detta skedde med väldigt kort varsel lyckades AME representera sig vid båda tillfällena. Flygbladsutdelningen gick bra - det tog inte lång tid innan informationspapprena tog slut - och trots att demonstrationen dagen efter var en aning fåhövdad stod det ändå några ihärdiga antinationalister på Stortorgets mitt med en banderoll med texten "Arbetarklassen har ingen nation" och väntade när Hemvärnet och andra kom marscherande.

Härnäst bjöds det på chauvinism och dubbelmoral till den milda grad att vi motdemonstranter nästan trodde att de skojade. Speciellt roligt var det högtidligt tysta hissandet av flaggan uppe på kommunhuset, då människor i folkdräkt och uniform höjde sina egna fanor i en patetisk salut, den mumlade nationalsången och Kent Mårtenssons (S) tal. Ett tal som avslutades med en påminnelse om att vi alla är en del av mänskligheten i form ett Björn Afzelius-citat:

"och på varje fråga har man själv ett svar,
Och allt bortom horisonten, känns skrämmande och fel,
som ett onaturligt, obegripligt spel.
Då blundar man och jäser av självbelåtenhet,
och dumheten blir snart ens religion.
"

Det roliga började efter detta då Kent, efter att ha (i och för sig på ett fördomsfullt sätt) berättat om en Afrika-resa och sagt vettiga saker för att vara en sosse, avslutade med att utbringa ett "fyrfaldigt leve för fosterlandet". Se rubriken.

Något som i alla fall var glädjande var den extremt höga medelåldern på evenemanget: uppskattningsvis minst 65, inräknat de barnfamiljer som var där och drog ner snittet. Vi tror och hoppas att detta är ett bevis för att vardagsnationalismen är en utdöende idé som i princip kommer försvinna med 40-talisterna.

En annan trevlig sak är att demonstrationen blev omnämnd i Ystads Allehanda (vilket i och för sig inte är någon bedrift): "Den nationalistiska glädjeyran [Obs., överdrift på gränsen till lögn, AME:s anm.] på torget dämpades en aning när några surmulna ungdomar vecklade ut en stor banderoll med texten 'arbetarklassen har ingen nation'. Demonstranterna stod envist kvar i central position under hela ceremonin, som de alltså inte gillade. Inte ens kampen i Sydafrika verkade imponera."
Här vill vi bara påminna om att ANC, som hyllades i Mårtenssons tal, var en beväpnad socialistgerilla. You lose.Aktivister från AME som befann sig på annan ort under nationaldagen önskar lugna oroliga läsare. Vi hann givetvis med att fira denna stora högtidsdag traditionsenligt:


Mer SD-förlöjligande...


...av dem själva. Visserligen är det nästan en vecka sedan Kaliber (SR P1) gjorde uppföljningar på bla. det omtalade reportaget om Sverigedemokraternas interna rasistiska jargong - och på Internet är en vecka som bekant lång tid om man  vill vara het - men Elena Yurkovskayas försvar av framför allt sina egna SMR-aktiga uttalanden är så extremt stor humor att vi godhjärtade maoister bara måste visa upp dem, så att ingen råkar missa alla dessa guldkorn till citat. Dessutom kan man ju inte låta något sådant gå obemärkt förbi när vi just nu fokuserar mycket på SD.Nummer 17 på SD:s Europaparlamentskandidatslista.

Tragikomik, någon?


Kalibers hemsida med citat och uttalanden, rulla ner för att komma till godbitarna.Antisexism #1


Eftersom vi på AME-bloggen alltid läser våra läsares kommentarer och försöker tillgodose deras önskemål samt skapa en interaktiv blogg med fokus på tvåvägskommunikation och debatt har vi valt att publicera följande blogginlägg. Trots att önskan kom från våra bittra antagonister på brunskjortornas Lunarstorm ungsvensk.se vill vi visa vår "can do-attitude" och goda vilja.

Anders@ungsvensk.se har liten kuk.


To be continued...

Månadens idiot...


...är självklart SD:are och dessutom väldigt ful. I ett utskick från SD som innehåller två stycken valsedlar och en propagandabroschyr uttrycker sig stolpskottet Kerstin Ljungkvist från Alvesta såhär:

Vad hon helt verkar ha missat är att Turkiets regering är sekulär och att Turkiet som nation bygger på en sekulär grund. Landet har alltid legat i framkant när det gäller sekularisering och stat och kyrka är helt skiljd. Vet Kerstin om att Svenska kyrkan och svenska staten inte skiljdes för än år 2000?
Den förra turkiska regeringen har tex. infört slöjförbud i skolor, på universitet och liknande. Detta gäller såväl friskolor som offentliga skolor.
Kerstin, det blir bara patetiskt när ett så reaktionärt, konservativt och kvinnofientligt parti som SD påstår att de är emot EU-inträde för Turkiets del pga. att landet är religiöst. Sverigedemokraterna driver oerhört förlegade och idiotiska frågor i kyrkofullmäktige och att kritisera Turkiet för religiös fanatism är att kasta sten i glashus.

Samtidigt som det hela är tragiskt så är det underhållande att se att en så stor idiot som Kerstin är nummer 22 på SD:s lista till Europaparlamentsvalet. SD ger sannerligen det anti-intellektuella och efterblivna ett ansikte med sina pseduopolitikers upptåg och äventyr. Vi i AME undrar hur SD tänkte när de satte Trollmor på sin lista. Hur har de tänkt att en idiot som tror att Turkiet styrs av islamister ska kunna driva en fråga i parlamentet?


RSS 2.0