Tredje riket ringde och ville ha tillbaka sin approach


6:e juni. Sveriges nationaldag. Ystad gjorde sig påmint som en nationalistisk tidskapsel med "parad" och "hyllning till fosterlandet". Ingen tänkte på - eller ens visste - att vi firar nationaldag den 6/6 för att det var den dag då det regnat minst under 1893 års helveckofirande av svenska flaggan.
Några ungdomar hade anordnat en flygbladsutdelning den 5/6 samt en protest på själva nationaldagen, och trots att detta skedde med väldigt kort varsel lyckades AME representera sig vid båda tillfällena. Flygbladsutdelningen gick bra - det tog inte lång tid innan informationspapprena tog slut - och trots att demonstrationen dagen efter var en aning fåhövdad stod det ändå några ihärdiga antinationalister på Stortorgets mitt med en banderoll med texten "Arbetarklassen har ingen nation" och väntade när Hemvärnet och andra kom marscherande.

Härnäst bjöds det på chauvinism och dubbelmoral till den milda grad att vi motdemonstranter nästan trodde att de skojade. Speciellt roligt var det högtidligt tysta hissandet av flaggan uppe på kommunhuset, då människor i folkdräkt och uniform höjde sina egna fanor i en patetisk salut, den mumlade nationalsången och Kent Mårtenssons (S) tal. Ett tal som avslutades med en påminnelse om att vi alla är en del av mänskligheten i form ett Björn Afzelius-citat:

"och på varje fråga har man själv ett svar,
Och allt bortom horisonten, känns skrämmande och fel,
som ett onaturligt, obegripligt spel.
Då blundar man och jäser av självbelåtenhet,
och dumheten blir snart ens religion.
"

Det roliga började efter detta då Kent, efter att ha (i och för sig på ett fördomsfullt sätt) berättat om en Afrika-resa och sagt vettiga saker för att vara en sosse, avslutade med att utbringa ett "fyrfaldigt leve för fosterlandet". Se rubriken.

Något som i alla fall var glädjande var den extremt höga medelåldern på evenemanget: uppskattningsvis minst 65, inräknat de barnfamiljer som var där och drog ner snittet. Vi tror och hoppas att detta är ett bevis för att vardagsnationalismen är en utdöende idé som i princip kommer försvinna med 40-talisterna.

En annan trevlig sak är att demonstrationen blev omnämnd i Ystads Allehanda (vilket i och för sig inte är någon bedrift): "Den nationalistiska glädjeyran [Obs., överdrift på gränsen till lögn, AME:s anm.] på torget dämpades en aning när några surmulna ungdomar vecklade ut en stor banderoll med texten 'arbetarklassen har ingen nation'. Demonstranterna stod envist kvar i central position under hela ceremonin, som de alltså inte gillade. Inte ens kampen i Sydafrika verkade imponera."
Här vill vi bara påminna om att ANC, som hyllades i Mårtenssons tal, var en beväpnad socialistgerilla. You lose.Aktivister från AME som befann sig på annan ort under nationaldagen önskar lugna oroliga läsare. Vi hann givetvis med att fira denna stora högtidsdag traditionsenligt:


Kommentarer
Postat av: Kim Müller

Det är uppenbart att ni är ett gäng pubertala banjospelare som försöker revoltera mot samhället ni samtidigt så vällustigt utnyttjar. Åk hem till mamma och pappa och kolla på Bolibompa. Patetiskt och knappt värt att kommentera.

2009-06-18 @ 21:23:27
Postat av: AME fan

Skit i det då, tyskjävel.

2009-06-20 @ 17:37:54
Postat av: Tveksam

Jag tvekar på om det är den riktiga Kim Müller som kommenterat...

Omoget i så fall.

2009-06-26 @ 23:06:47
Postat av: AME

"Nej, det är inte jag som kommenterat på er blogg. Antagligen ingen lokal SD-tönt heller utan förmodligen en högertomte som brukar spamma min blogg med liknande inlägg."

http://kimmuller.wordpress.com/2009/07/25/vestas-stanger-hellre-istallet-att-mota-protester/#commentsKimpan är oskyldig.

2009-07-29 @ 17:45:14
URL: http://autonomamaoister.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ni snackar om en nationsfri värld men vill samtidigt stänga ute Afrika från jordbruksmarknaden. Bestäm er.

2010-12-13 @ 14:02:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0