Månadens idiot...


...är självklart SD:are och dessutom väldigt ful. I ett utskick från SD som innehåller två stycken valsedlar och en propagandabroschyr uttrycker sig stolpskottet Kerstin Ljungkvist från Alvesta såhär:

Vad hon helt verkar ha missat är att Turkiets regering är sekulär och att Turkiet som nation bygger på en sekulär grund. Landet har alltid legat i framkant när det gäller sekularisering och stat och kyrka är helt skiljd. Vet Kerstin om att Svenska kyrkan och svenska staten inte skiljdes för än år 2000?
Den förra turkiska regeringen har tex. infört slöjförbud i skolor, på universitet och liknande. Detta gäller såväl friskolor som offentliga skolor.
Kerstin, det blir bara patetiskt när ett så reaktionärt, konservativt och kvinnofientligt parti som SD påstår att de är emot EU-inträde för Turkiets del pga. att landet är religiöst. Sverigedemokraterna driver oerhört förlegade och idiotiska frågor i kyrkofullmäktige och att kritisera Turkiet för religiös fanatism är att kasta sten i glashus.

Samtidigt som det hela är tragiskt så är det underhållande att se att en så stor idiot som Kerstin är nummer 22 på SD:s lista till Europaparlamentsvalet. SD ger sannerligen det anti-intellektuella och efterblivna ett ansikte med sina pseduopolitikers upptåg och äventyr. Vi i AME undrar hur SD tänkte när de satte Trollmor på sin lista. Hur har de tänkt att en idiot som tror att Turkiet styrs av islamister ska kunna driva en fråga i parlamentet?


Kommentarer
Postat av: Thor-Leifs

Ni verkar ha missat att Turkiet numera styrs av en islamistisk regering och blir allt mindre sekulärt. Men det är väl för mycket begärt att rödingar ska kolla upp fakta innan de uttalar sig...

2009-06-01 @ 19:16:58
Postat av: AME

andDevelopmentParty%28Turkey" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/JusticeandDevelopmentParty(Turkey)http://en.wikipedia.org/wiki/Islamism

2009-06-01 @ 19:29:48
URL: http://autonomamaoister.blogg.se/
Postat av: Thor-Leifs

Den första icke-fungerande länken bevisade ingenting. Försök gärna igen.

2009-06-01 @ 20:45:25
Postat av: aktivist

andDevelopmentParty%28Turkey%29#Moralstance" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/JusticeandDevelopmentParty(Turkey)#MoralstanceDen bevisar allt.

2009-06-01 @ 22:39:34
Postat av: aktivist

Sök på skiten själv "Thor-Leifs".

2009-06-01 @ 22:43:09
Postat av: Anders @ ungsvensk.se

Haha, sekulär? Ja, jösses. Är det därför man försökte förbjuda regeringspartiet då man ansåg att det bröt mot grundlagen och varför islamistiskt? Idioten här är väl du. Rätt lusigt att du talar om "kvinnofientlighet" också och samtidigt förolämpar henne med sexistiska ord som "trollemor". Tja, att kasta sten i glashus är väl extremvänsterns främsta bedrift.

2009-06-01 @ 22:57:25
Postat av: AME

Hej Anders, vad trevligt att du hittat till vår blogg!Det vi menar med att Turkiet är sekulariserat är att statens lagar inte är baserade på religion. Det islamism, muslimsk fundamentalism, innebär är att att staten är en religiös organisation som är baserad på religionen (och tex. tillämpar sharia-lagar). Vi påpekar också att staten och kyrkan är skiljd.Att partiet bröt mot Turkiets grundlag beror inte på att partiet är speciellt extremt utan på att Turkiets grundlag är extrem och i vår mening inte ens demokratisk på ett borgerligt parlamentariskt sätt. Om Turkiets grundlag tillämpades i Sverige hade med all säkerhet (KD) och inte minst (SD) varit förbjudna partier.Vi försvarar inte på något sätt partiets politik, vi anser att det är ett skitparti, liksom (SD). Vi försvarar inte heller landet Turkiet utan ser mycket kritiskt på regeringen där och på auktoriteters historia av folkmordsförnekelse mm.

Det vi anmärker på är att en representant från (SD) ojar sig över hur hemskt Turkiets regeringsparti är, när (SD) inte är ett dugg bättre själv - tvärtom!Jag förstår inte dina anklagelser om sexism. Att driva med en Sverigedemokrat för hans/hennes utseende är alltid roligt och tacksamt (eftersom ni har en tendens till att vara fula, kanske har det med inavel att göra?). Jag tror att du tolkar in för mycket i vår högst humoristiska kritik av din partikamrats utseende.

Om du vill kan vi köra en serie blogginlägg med recensioner (dvs. sågningar, förutom i fallet Jimmie - han är ju riktigt het i sin nya matchvikt och stiliga klädsel) av SD:ares utseende som ett anti-sexistiskt statement.

2009-06-02 @ 00:01:24
Postat av: nille

på vilket sätt är trollmor sexistiskt? det är ett personligt angrepp, javisst, men sexistiskt? SDarna visar återigen att de inte har en aning om vad de pratar om.

2009-06-02 @ 18:30:35
Postat av: Ella

För mig som kvinna är det tydligt att AME uppträder fruktansvärt sexistiskt och kvinnofientligt mot kvinnan från SD.Å andra sidan är det ju välkännt att kvinnor behandlas extremt dåligt i vätsersekter, det är väl därför AME gillar islams kvinnosyn så mycket kan man tänka.

2009-06-03 @ 17:43:51
Postat av: elg.

På vilket sätt skulle ovanstående text vara sexistisk vid sidan av just benämningen "Trollmor" (som kan ses som en aning sexistiskt på något långsökt sätt)? Jag (också som kvinna) kan inte se något särskilt sexistiskt i det hela eftersom det är personangrepp - inte påhopp p.g.a kön eller liknande. Hade det varit en man hade personen i fråga säkerligen inte blivit behandlad annorlunda.Vad säger att AME gillar islams kvinnosyn? Och varför skulle AME var som många andra vänsterkretsar? Det är omöjligt att utläsa något sådant i just denna text. Att försvara Turkiet inför en SD:are är inte detsamma som att tycka om islams kvinnosyn.Fin blogg, Kamrater!

2009-06-03 @ 19:59:35
Postat av: AME

Härligt att man har coola läsare som kan tillrättavisa idioter/Sverigedemokrater när man själv inte är online.AME + elg. = sant!

2009-06-04 @ 19:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0